Brabant Kunst
KuBra Kunstenaars online

ONZE MISSIE; - Nieuws - Informatie - Berichten.

 

We zijn er trots op dat de belastingdienst stichting KuBra de Culturele ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) heeft verleend, dit levert voor de schenker/donateur belastingvoordelen op. Om de missie van KuBra te kunnen blijven realiseren, tijdens, maar ook ná de corona-crisis en om te kunnen groeien zijn financiële middelen hard nodig. De Brabantse kunstenaars werken er hard aan. lees meer hier over ; 

Stichting KuBra heeft de Culturele ANBI-Status!Stichting KuBra heeft de Culturele ANBI-Status!

  

KuBra stimuleert de onderlinge samenwerking.  Samenwerking met andere culturele organisaties en bezoekers, biedt een podium, vergroot de naamsbekendheid en de erkenning van de Brabantse kunstenaar, moedigt de hedendaagse Brabantse kunst aan en brengt deze onder de aandacht van een breed nationaal/internationaal publiek. 


Uitgelicht.  Tentoonstellingen 


Met de  kunstenaars:Exposanten:Exposanten:


Finy Pijnenburg (Oost-west &Middelbeers)
Ineke van Schijndel (’s-Hertogenbosch)
Ineke Varenhout-Poldervaart (Drunen)
Rianda van Well (Oss)
Irmegard Trimbos (Boxtel)
Ans van Aar (Dinther)
Rineke Nijssen (Elst)


EXPOSANTEN :


Nanda van Alebeek

Honoré Didden

René Roovers

Jeannette van Strien

Vicky van der Plas

Frank Keiren

Jeannie op 't Hoog
Uitgelicht: 

Wim van Grinsven (Rosmalen)

86 jarige Kunstenaar - Koperslager : Wim van Grinsven, met Objecten van Koper en / met Emaile ook in 2023 te bewonderen bij KuBra Rosmalen


Laat uw NIEUWS over Tentoonstellingen ; Informatie, bevinding, mening of ideeën achter in ons;

NIEUWS - INFORMATIE - GASTENBOEK

KuBra - Art Galerie & Art Cadeau's
18-04-23 09:47:21
Expositie 'Zomer in Zicht'
P E R S B E R I C H T

KuBra-Art Rosmalen toont tijdens de kleurrijke expositie ‘Zomer in Zicht’ een diversiteit aan werken in haar galerie, online en in 10 etalages in het centrum van Rosmalen.
De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 6 mei van 14 tot 16 uur in de KuBra-Art galerie, alwaar de kunstenaars vertellen over hun werk.
De expositie in de KuBra-Art Galerie, Achter de Driesprong 9 in Rosmalen loopt van 6 mei t/m 2 juli 2023 en is vrij te bezoeken van woensdag t/m zaterdag van 11 tot 17 uur.

In het kader van het 12,5-jarig bestaan van stichting KuBra geven 7 kunstenaars tijdens deze expositie alvast een verrassend voorproefje en een divers beeld van de kwaliteit, van wat er te zien zal zijn tijdens de Grootste Kunstmarkt van Brabant, ‘Klein Montmartre’ in het centrum van Rosmalen op 11 juni a.s.!

‘Zomer in Zicht’ is een gevarieerde expositie met objecten van paraffine en tempex, ijzer en sizoflor, sculpturen van glas, bloemen in acryl op doek, hangende mixed-media werken met Lp’s, schilderijen met bijenwas op paneel en bloemlichten, waar licht, kleur en natuur wordt samengebracht.
Daarnaast zijn er unieke kleine kunstwerkjes te zien van 15 regionale kunstenaars.
Kortom; een interessante en gevarieerde mix van stijlen en materialen.
Exposanten:

Finy Pijnenburg (Oost-west &Middelbeers)
Ineke van Schijndel (’s-Hertogenbosch)
Ineke Varenhout-Poldervaart (Drunen)
Rianda van Well (Oss)
Irmegard Trimbos (Boxtel)
Ans van Aar (Dinther)
Rineke Nijssen (Elst)

Etalages in centrum Rosmalen
Catelijnen 14 Kijk Eens brillen
De Driesprong 31 Boekhandel de Omslag
De Driesprong 13 Twice Fashion
De Driesprong 7 Cappuccino
Dorpsstraat 31 Moonen Schoenen
Dorpsstraat 13 La Vie
Raadhuisstraat 4c Only for Men
Raadhuisstraat 4b Shoeshiners
Harry Coppensstraat 15 Hema lunchroom
KuBra - Art Galerie & Art Cadeau's KuBra - Art Galerie & Art Cadeau's
05-03-23 17:50:41
P E R S B E R I C H T

‘Lentegevoel’ tijdens de expositie bij KuBra-Art

KuBra-Art Rosmalen toont tijdens de verrassende expositie ‘Lentegevoel’ een diversiteit aan werken in haar galerie, online en in 11 etalages in het centrum van Rosmalen.
De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 11 maart van 14 tot 16 uur in de KuBra-Art galerie.
De expositie in de KuBra-Art Galerie, Achter de Driesprong 9 in Rosmalen loopt van 11 maart t/m 30 april 2023 en is vrij te bezoeken van woensdag t/m zaterdag van 11 tot 17 uur.
Tijdens deze expositie geven 7 Brabantse kunstenaars een verrassend en divers beeld van de kwaliteit van KuBra-Art als culturele organisatie, aangepast aan deze tijd.

‘Lentegevoel’ is een gevarieerde expositie met sculpturen van gietklei, brons en keramiek, abstracte en realistische schilderijen in olieverf en acryl en bruisende mixed-media bloemschilderen.
Door het gebruik van verschillende materialen in combinatie met de persoonlijke stijlen van de kunstenaars wordt een gevarieerd beeld neergezet van wat de Brabantse kunstenaar te bieden heeft en maakt dat bezichtiging van deze expositie meer dan de moeite waard is.

Daarnaast zijn er unieke kleine kunstwerkjes te zien van 15 regionale kunstenaars.
Kortom; een interessante en gevarieerde mix van stijlen en materialen.
Exposanten:

Hetty van Gool (Vinkel)
Paula Groote-Versteegen (Nederwetten)
René Roovers (Nuland)
Dick van Tongeren (Nuenen)
Gwen Conner (Geffen)
Frank Keiren (Nuenen)
Anita Voets (Berlicum)
Etalages in centrum Rosmalen

De Driesprong 31 Boekhandel de Omslag
De Driesprong 13 Twice Fashion
De Driesprong 7 Cappuccino
Dorpsstraat 27b Fotografie Sterre
Dorpsstraat 29 Profile
Dorpsstraat 31 Moonen Schoenen
Dorpsstraat 13 La Vie
Catelijnen 14 Kijk eens Brillen
Raadhuisstraat 4c Only for Men
Raadhuisstraat 4b Shoeshiners
Harry Coppensstraat 15 Hema lunchroom
KuBra - Art KuBra
29-12-22 10:29:08
PERSBERICHT

Expositie en Nieuwjaarsborrel KuBra-Art Rosmalen presenteert: ‘Licht & Warmte’

KuBra-Art Rosmalen toont tijdens de sfeervolle expositie ‘Licht & Warmte’ een diversiteit aan werken in haar galerie, online en in 11 etalages in het centrum van Rosmalen.
De feestelijke opening en nieuwjaarsborrel vindt plaats op zaterdag 14 januari van 14 tot 16 uur in de KuBra-Art galerie.
De expositie in de KuBra-Art Galerie, Achter de Driesprong 9 in Rosmalen loopt van 14 januari t/m 5 maart 2023 en is vrij te bezoeken van dinsdag t/m zaterdag van 11 tot 17 uur.

Tijdens deze expositie geven 7 Brabantse kunstenaars een verrassend en divers beeld van de kwaliteit van KuBra-Art als culturele organisatie, aangepast aan deze tijd.
Verrassend door het materiaalgebruik en de diverse stijlen en toch een eenheid door de gemene deler; licht (en donker) en warmte(en kou).Wat is er te zien?
Abstracte intuïtieve schilderijen, verrassende damesportretten op papier, schilderijen met realistische dieren met een abstracte, experimentele achtergrond, impressionistische natuurschilderijen en muziek vertaald op het doek.
Ook zijn er keramische, bronzen en stenen vrouwelijke mythologische beelden en een vertaling van de natuur wordt zichtbaar gemaakt middels geboetseerde sculpturen.
Daarnaast zijn er unieke kleine kunstwerkjes te zien van 15 regionale kunstenaars.
Kortom; een interessante en gevarieerde mix van stijlen en materialen. Meer info: www.stichtingkubra.nl
Kubra Galerie
15-10-22 16:35:11
P E R S B E R I C H T
Expositie KuBra-Art Rosmalen presenteert: Wintersalon ‘22/23
KuBra-Art Rosmalen toont tijdens de Wintersalon ’22/23 een diversiteit aan verrassende werken in haar galerie, online en in 11 etalages in het centrum van Rosmalen.
De feestelijke vernissage vindt plaats op zaterdag 12 november van 14 tot 16 uur in de KuBra-Art galerie.
De expositie in de KuBra-Art Galerie, Achter de Driesprong 9 in Rosmalen loopt van 12 november t/m 8 januari 2023 en is vrij te bezoeken van dinsdag t/m zaterdag van 11 tot 17 uur.
11 Brabantse kunstenaars hebben ons van prachtige stukken voorzien. De Wintersalon zit boordevol diversiteit, maar is toch een eenheid.
Winter, het seizoen met het minste daglicht. Kou hangt in de lucht. Duisternis kiert door tochtige spleten. Treurnis loert achter elke straathoek. Een tijd van somberte, weemoed. Om ouderdom te voelen. Winter-te-slapen. De wereld buiten te sluiten. Je rust te nemen. Ervaar het tijdens de Wintersalon.

Wat is er te zien?
Schilderijen van ’s-Hertogenbosch, schilderijen met realistische dieren met een abstracte, experimentele achtergrond, damesportretten op papier in winterse sferen, een indrukwekkende serie portretten “Faces of Winter”, eigenzinnige surrealistische portretten in olieverf, impressionistische natuurschilderijen en portretten die de puurheid van de mens tonen.
Daarnaast zijn er levensgrote symbolische sculpturen van hout, leer en metaal, steampunk hoofden, keramische, bronzen en stenen vrouwelijke mythologische sculpturen en keramische vrouwen- en dierenbeelden.
Kortom; een interessant en gevarieerd mix van stijlen en materialen. Meer info: www.stichtingkubra.nl
De galeriewinkel is weer aangevuld met nieuwe unieke kleine kunstwerkjes.
KuBra - Art Galerie & Art Cadeau's KuBra
02-10-22 02:22:12
Expositie Na-Drukkelijk – Grafische Kunst in BrabantP E R S B E R I C H T

Expositie KuBra-Art Rosmalen presenteert: ‘Na-Drukkelijk’ – Grafische Kunst in Brabant

KuBra-Art Rosmalen presenteert een tentoonstelling waar ervaren grafische kunstenaars en publiek elkaar ontmoeten.
De expositie komt voort uit en sluit aan op de 4e landelijke grafiektriënnale Grafiek2022, een grafiekevenement van stichting Grafein.

Op zaterdag 1 oktober om 14.00 uur wordt de manifestatie ‘Na-Drukkelijk’ in en om galerie KuBra-Art, Achter de Driesprong 9 in Rosmalen geopend met steendruk-­demonstraties,­ verhalen over grafiek door de kunstenaars en hapjes en drankjes. De steendrukpers staat klaar!
8 Ervaren grafici slaan de handen ineen om aan te tonen dat hun passie een volwaardige kunstvorm is; hip, eigentijds en verbindend! Oude en nieuwe technieken worden met elkaar verbonden.

Grafiek is een vorm van beeldende kunst waarbij de kunstenaar gebruikmaakt van een grafische druktechniek om een werk in gelimiteerde oplage te vervaardigen, ieder druk wordt door de kunstenaar met de hand genummerd en gesigneerd, waardoor betaalbaar. Wie grafiek aanschaft, heeft dus een stukje ambacht in huis.
Nieuwe grafische originele kunstwerken ingelijst en los worden getoond van o.a. de Brabantse kunstenaars Noëlla Pirard (linodruk), Larissa Beentjes (zeefdruk/keramiek), Mabel Mulder (litho- en linodruk), Diana van Oort (Haiku fotobewerking), Ria van Uden (ecoprint), Marion van Bergen (houtsnede druk), Ans Schrieks (zeefdruk) en gastkunstenaar Marie-Louise Hooymans (linodruk).
De getoonde litho’s van de internationaal bekende kunstenaar Poen de Wijs, zijn een hommage aan de in 2014 overleden kunstenaar. Tevens zijn er losse, gesigneerde, originele etsen van Cornelis M van de Woerd en ingelijste steendrukken van Ad Arma.

De Color of Art Pigment Database.

 
Bestuur - Directie  

Overzicht kunstenaars.

.

E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn