Brabant Kunst
KuBra Kunstenaars online

ONZE MISSIE; - Nieuws - Informatie - Berichten.

 

We zijn er trots op dat de belastingdienst stichting KuBra de Culturele ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) heeft verleend, dit levert voor de schenker/donateur belastingvoordelen op. Om de missie van KuBra te kunnen blijven realiseren, tijdens, maar ook ná de corona-crisis en om te kunnen groeien zijn financiële middelen hard nodig. De Brabantse kunstenaars werken er hard aan. lees meer hier over ; 

Stichting KuBra heeft de Culturele ANBI-Status!Stichting KuBra heeft de Culturele ANBI-Status!

  

KuBra stimuleert de onderlinge samenwerking.  Samenwerking met andere culturele organisaties en bezoekers, biedt een podium, vergroot de naamsbekendheid en de erkenning van de Brabantse kunstenaar, moedigt de hedendaagse Brabantse kunst aan en brengt deze onder de aandacht van een breed nationaal/internationaal publiek. 


Uitgelicht. Tentoonstelling " Mens & Emotie bij KuBra-Art. Rosmalen gem.'s-Hertogenbosch

Met de Brabantse kunstenaars:
Cor van Opijnen (Tilburg) Kees Habraken (Breda),  Marion Vriens (Roosendaal), Rietje Huijser (Vught),  Simone van der Meeren (Drunen ),  Mieke van den Hoogen (Grave),  Anne-Marie Hofhuis (’s-Hertogenbosch) en Hans Gilbers (Engelen).


Laat uw NIEUWS over Tentoonstellingen ; Informatie, bevinding, mening of ideeën achter in ons;

NIEUWS - INFORMATIE - GASTENBOEK

KUBRA - Art Brabant Kunst
08-02-21 13:59:48
Het is alweer 5 jaar geleden dat we het 5-jarig cultureel lustrum hebben gevierd in de Bank van Leening in 's-Hertogenbosch. 10 Dagen lang samenwerken feesten, met een kunstbeurs met werk van bijna 100 Brabantse kunstenaars, muziek-, poëzie- en dansavonden, demonstraties, workshops en een kunstveiling!
We hebben in die 10 jaar veel bereikt, zijn altijd zeer actief gebleven met ruim 180 exposities en evenementen achter onze naam zijn wij een belangrijk podium geworden voor veel Brabantse Kunstenaars en hebben veel mensen samengebracht....
Veel kunstwerken zijn van eigenaar gewisseld en veel kunstliefhebbers hebben kunnen genieten van kunst die Brabant te bieden heeft..

In verband met de corona-crisis hebben er afgelopen jaar helaas weinig exposities en evenementen kunnen plaatsvinden. Deze tijd is gebruikt om de stichting verder te professionaliseren en de grondvesten te borgen.
We hebben geleerd om ook op andere manieren een podium te bieden........

Een grote viering zit er helaas nog niet in, maar plannen zijn er al wel.
We hopen dat we in de loop van dit jaar het 10-jarig jubileum weer groots kunnen vieren......

Bedankt voor het vertrouwen, blijf gezond en creatief en tot dan..................

Met gepaste trots,
Wilma de Turck
algemeen directeur/coördinator
Stichting KuBra
06-38895119
wilma@stichtingkubra.nl
Galerie KuBra-Art Rosmalen
Achter de Driesprong 9
5241TK Rosmalen

www.stichtingkubra.nl
www.brabantkunst.com
KUBRA - Art Brabant Kunst
08-01-21 10:12:41
P E R S B E R I C H T

Expositie KuBra-Art Rosmalen presenteert: ‘De Mens – de Emotie’
Met de Brabantse kunstenaars:
Kees Habraken (Breda), Marion Vriens (Roosendaal), Rietje Huijser (Vught), Simone van der Meeren (Drunen ), Mieke van den Hoogen (Grave), Anne-Marie Hofhuis (’s-Hertogenbosch) en Hans Gilbers (Engelen).

Op 16 januari start de nieuwe indrukwekkende expositie in de KuBra-Art galerie, Achter de Driesprong nr.9 in Rosmalen: ‘De Mens – de Emotie’. Nog geen opening of openstelling door de lockdown , maar wel al via de etalages en digitaal te bekijken.
Ook de etalage-expositie aan de Harry Coppensstraat 5 is een onderdeel van deze expo.
Na de lockdown gaan de deuren weer open en zijn de werken nog 6 weken te bekijken, de voor dat moment geldende RIVM maatregelen respecterende.
KUBRA - Art Brabant Kunst
19-12-20 13:53:48
Beste kunstenaar, en belangstellende

Bedankt voor het vertrouwen dat U in stichting KuBra het afgelopen jaar hebt gesteld! Hopende dat U en uw naasten in goede gezondheid zijn.
Onder het motto ’Kijken wat wel kan, niet wat niet kan’, is er hard gewerkt.
Er zijn projecten gerealiseerd aangepast aan de tijd én met succes!
Het opstarten van de verkoopsite www.brabantkunst.com, De alternatieve Kunstroute in Rosmalen, Kunst Kerst in Rosmalen, de invulling van steeds meer leegstaande panden én de nieuwe permanente KuBra-Art galerie in Rosmalen.
De gemeente en de pers hebben dit weten te waarderen middels kleine subsidies en heel veel aandacht in de media (kranten, tv en social media).
Komend jaar bestaat de stichting 10 jaar, een prestatie van formaat, een groots evenement zit in de planning……maar wanneer, dat is nog onduidelijk. Zodra de tijd rijp is gaan we dit samen vieren!

Uiteindelijk komt stichting KuBra er beter en sterker uit en gaan we, zodra het virus onder controle is, elkaar weer op een ongedwongen manier treffen om het dubbel en dwars in te halen.
Tussentijds hou ik U op de hoogte en blijven we in contact.
Maak er een gezellige kerst van, blijf gezond en laten we oog houden voor elkaar ook in 2021…
Warme Kerstgroet gewenst, blijf creatief en hoop U snel weer te zien…
KuBra-Art & Brabantkunst.

KUBRA - Art Brabant Kunst
01-12-20 16:27:41
1. KuBra-Kunst-Kerst-route centrum Rosmalen
Te zien en te beleven van 10 t/m 27 december 2020

In navolging op de succesvolle invulling van etalages van leegstaande panden en de ‘Alternatieve Kunstroute’ gaat stichting KuBra in de donkere decembermaand verder….

De Brabantse kunstenaars van KuBra-Art en de winkeliers zijn druk in de weer om op 10 december het startschot te geven van de ‘Kunst Kerst in Rosmalen’.

In de kerstetalages van de winkels in het centrum van Rosmalen worden kunstwerken geplaatst met als startpunt het eigen thuishonk, de KuBra-Art Galerie, Achter de Driesprong 9, alwaar de routekaarten klaarliggen. Een route langs ruim 30 etalages is in deze tijd de meest veilige manier om van kunst te genieten en de kerstsfeer toch een beetje te ervaren. De route loopt van 10 tot en met 27 december 2020.


Stichting KuBra stelt voor dit project de volgende doelen:

de kunstenaars, ook in deze tijd, zichtbaar laten zijn
de stadskern van Rosmalen nieuw leven inblazen
de bewoners rond de Kerst samenbrengen en motiveren om op een, voor dit moment verantwoorde wijze, samen kunst te ervaren, te maken en te ondergaan
Het project wordt ondersteund door de gemeente ’s-Hertogenbosch, de Wijkraad en het Centrum Management van Rosmalen, Hermes Netwerk, de Postcodeloterij en de Bossche Winter.

De actuele routekaart met de deelnemende kunstenaars en winkels is vanaf 9 december beschikbaar in de KuBra-Art Galerie en online te zien Lees verder op de website.­..­.https:­//­www.­stichtingkubra.­nl/­home/­kunstkerst-­in-­rosmalen-­10-­tm-­27-­12-­2020/­

De Color of Art Pigment Database.

 
Bestuur - Directie  

Overzicht kunstenaars.

.

E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn